Mersul cu maşina

Automobilul face parte din vietile noastre de zeci de ani, insa mai mult ca oricand masina personala este considerata a fi o necesitate, mai degraba decat un lux. Ne usureaza si eficientizeaza activitatile cotidiene, este adesea o declaratie de valoare in ce ne priveste, habitaclul masinii a devenit un spatiu personal in care ne petrecem momente insemnate de timp.
Desigur, si in ce priveste mersul cu masina exista reguli de care trebuie tinut cont, norme de bun simt, incalcate (din nefericire) la fiecare pas de catre cei mai putin interesati de acest aspect. Pentru cei interesati , o sa redau in randurile urmatoare cateva dintre principalele reguli de baza:

 • soferul deschide si inchide usa la urcarea/coborarea din automobil, iar pasagerii asteapta gestul acestuia.
 • urcarea in automobil, respectiv coborarea se face in ordinea ierarhiei.
 • luarea pasagerilor pentru a ajunge la destinatie se face in ordine inversa ierarhiei, iar aducerea lor inapoi in ordinea ierarhiei (cu alte cuvinte, persoanele mai importante trebuie sa astepte cat mai putin timp cu putinta).
 • locul principal in masina este cel din dreapta spate (acesta este si locul in care OBLIGATORIU ne asezam in taxi) , iar ultimul ca si importanta este cel din dreapta soferului (locul asistentului, bodyguardului, etc.).
 • in cazul in care sunteti singurul pasager din masina, va revine sarcina de a ocupa locul de langa sofer, in semn de apreciere (excludem calatoria cu taxi, masina cu sofer, microbuz, etc.).

Să călătoriţi cu grijă şi cu stil!

Cristina Mocanu
Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012. A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale. Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!
Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

9 Comments


 1. // Reply

  Am ras, mi-au dat cateva lacrimi de fericire.Motivul?Din titlul tau , mi-am adus aminte cum ai parcat masina in baltoaca nu foarte mica , acum 4 sau 5 ani de Paste.E o amintire foarte frumoasa :))) te pup


  1. // Reply

   Ooo! Dumnezeule. Aproape că uitasem de asta. Oricum a fost fun cum am ieşit apoi toţi la cico, înnamoliţi 🙂 (P.S. Să ştii că am mai progresat puţin de atunci)  1. // Reply

   Ţinând cont de faptul că nu ştiu să merg pe bicicletă, nu cred că-s cea mai potrivită persoană care ar putea aborda tema asta. Oricum, îmi imaginez ceva de genul “purtaţi căşti, genunchiere şi veste reflectorizante. şi pedalaţi în sincron.”. 😛


   1. // Reply

    Stai liniștită că și reciproca e valabilă. Citind articolul ăsta și eu pot spune că nu știu să merg cu mașina 🙂


   2. // Reply

    Se pare ca e mai sigur sa apari cat mai fragil cu putinta, atunci cand esti pe bicicleta. Deci, sfatul ar fi: nu purtati casca de protectie, si mergeti in zig-zag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.