Îţi eşti dator

Aveam senzaţia că în viaţa de adult voi avea reţete, voi şti mereu ce decizie să iau, îmi imaginam mintea şi raţiunea mai logice şi structurate. Citind recent un articol despre cum suntem, cu toţii, nişte suflete de copii prinşi în trupuri de adulţi îmi dau seama că reţete nu există decât pentru mâncare, iar instrucţiunile de folosire sunt utile doar la electronice şi maşinării.

Ce ştiu şi simt însă, este că ne suntem datori să profităm de fiecare clipă de viaţă, de orice ocazie de a ne împlini visele şi menirea, de orice şansă de a ne găsi şi a ne fi cei mai buni prieteni, de a ne reconecta cu eul obosit de alergat fără sens în această lume nebună.

E foarte probabil să nu le avem vreodată pe toate, dar e de datoria fiecăruia de a fi cât de fericit posibil. Vorba cuiva înţelept: “Dacă Dumnezeu ne iubeşte, cu siguranţă îşi doreşte să ne bucurăm de darul cel mai de preţ: viaţa.”

Îţi doresc o viaţă plină de pasiune în tot ce faci!

 

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

2 Comments


 1. // Reply

  Nimic nu e intamplator in viata. Uneori doar ca ne ia mai mult timp ca sa gasim sensul fiecarui eveniment. Iar cum fericirea ramane un secret pastrat de cei ce o traiesc, fiind prea ocupati sa se bucure de ea, raman cei care o cauta sa vorbeasca despre ea. Comunicarea e cheia, iar cind ea exista, cu fiecare in parte, iubit, familie, prieten sau cunoscut, nu mai ai timp sa fii online. Te simt trista si cred ca iti doresti ca cineva anume sa citeasca. Iti doresc sa o faca. Trecutul e irelevant, doar viitorul e imaculat.


  1. // Reply

   “Iar cum fericirea ramane un secret pastrat de cei ce o traiesc…” mi-a plăcut asta!
   Tristă nu-s deloc, ba chiar trec printr-o perioadă foarte frumoasă. Iar de perioada în care scriam ca “cineva” să mă citească, am trecut (din fericire). Am descoperit că e mai sănătos să discut despre problemă, atunci cât e, în loc să scriu în metafore şi să mă aştept să mă înţeleagă o persoană anume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.