3 intrebari esentiale de adresat la interviul de angajare

Vine un moment, în cadrul interviului, în care fiecare candidat are ocazia de a-şi adresa întrebările pe care le are. Acest moment trebuie folosit cu înţelepciune, întrucât reprezintă nu doar o ocazie în plus în care intervievatorul poate analiza compatibilitatea candidatului cu poziţia, ci şi o excelentă oportunitate pentru candidat de a afla mai multe detalii despre potenţialul său viitor loc de muncă.

Aşadar, întrebările următoare, pot fi un reper foarte bun pentru ca tu, în postura de candidat, să bifezi excelent ambele obiective:

  1. De ce este poziţia vacantă?
    Această întrebare te va ajuta să afli dacă rolul în cauză este unul nou creat şi drept urmare să afli mai multe despre direcţia de dezvoltare a companiei; sau să afli care sunt motivele pentru care poziţia este vacantă (fie ca a fost vorba de o promovare, o plecare voluntară, sau o nepotrivire cu postul a ocupantului anterior), lucru ce îţi va indica mai multe despre viitorul mediu de lucru şi oportunitaţile pe care acesta le oferă.
  2. Aţi avea ezitări în a mă angaja?
    Deşi poate părea o întrebare curajoasă care să deschidă poarta spre un eventual feedback negativ, această întrebare va oferi posibilitatea clarificării unor eventuale omisiuni, sau neînţelegeri asupra CVului, sau expertizei profesionale; precum şi posibilitatea de a veni cu exemple lămuritoare care sa susţină absenţa din CV, sau discuţie, a unor aptitudini cheie, despre care recruiterul ar putea menţiona în acest context.
  3. Care este motivul pentru care apreciezi lucrul în această companie?
    Un răspuns ezitant, din partea intervievatorului, ar putea constitui un semnal de alarma. În acelaşi timp, obţinerea oricărui răspuns, indiferent de acesta, reprezintă o ocazie de a afla mai multe despre cultura organizaţională, perspective şi oportunităţi.
Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.