3 detalii care fac profilul tau LinkedIn apreciat de recruiteri

Pe LinkedIn sunt peste 400 de milioane de profile ale utilizatorilor din intreaga lume, iar multi dintre ei – desigur nu toti – probabil concureaza pentru aceleasi joburi. Ca sa iti imbunatatsti sansele ca recruiterii sa iti considere profilul unul valoros si sa obtii acel job pe care ai pus ochii, trebuie sa stii ce anume cauta si selecteaza atunci cand fac screeningul potentialilor candidati.

  1. Poza de profil – sansele ca profilul tau sa fie vizualizat, cresc atunci cand acestuia ii este asociata o poza. Ii informeaza pe cei interesati, ca profilul tau are mari sanse sa fie actualizat, sau complet. Include o poza de profil care sa il ajute pe recruiter sa te vizualizeze in rolul de care esti interesat. Poate ai o poza reusita de la petrecerea de Halloween, sau de la gradina zoologica pe care ai vizitat-o asta-vara; insa daca urmaresti un job in zona corporate/business, mai bine selecteaza altceva mai potrivit.
  2. Experienta si calificari – atunci cand iti editezi experienta, reusitele si calificarile pe care la care ai lucrat de-a lungul timpului ai in vedere sa folosesti cuvinte cheie relevante, care sa iti recomande profilul la o cautare; de asemenea mentioneaza exemple concrete unde experienta ta a generat rezultate pozitive, astfel incat informatiile furnizate sa fie relevante si sa straneasca interesul
  3. Recomandari – recruiterii se bucura atunci cand regasesc pe profilul tau ca alti profesionisti din industrie isi dau girul pentru experientele profesionale pe care le-ati avut impreuna, deoarece este un argument in plus sa te valideze ca si potential candidat. In cazul in cae nu ai obtinut inca recomandari, poti incepe prin a furniza chiar tu recomandari celor cu care ai lucrat; majoritatea oamenilor raspund in aceeasi maniera ca si semn de apreciere, sau cel putin devin mai usor de abordat in situatia in care ii vei ruga sa iti ofere la randul lor o recomandare.

In cazul in care doresti sa iti schimbi job-ul, sa identifici ce job ti s-ar potrivi cel mai bine, sau cum anume poti sa ajungi sa lucrezi in compania, sau in rolul la care aspiri, dar nu stii de unde sa incepi, sau cum sa procedezi, te-as putea ajuta. Verifica serviciile pe care le ofer de consiliere in cariera si scrie-mi pentru a te ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti.

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.