5 trasaturi pe care le au angajatii cu potential

Ma bucur extrem de mult de ficare data cand intalnesc in drumul meu profesional oameni in care vad potential, pe care caut sa ii sprijin, si pe care mi-i doresc la drum alaturi de mine. Am gasit, in timp, ca acesti oameni au trasaturi comune care ii fac sa fie foarte buni specialisti si profesionisti pe segmentul lor, si care totodata prevad si potentialul lor de a ajunge mai sus.

Iata care sunt observatiile mele:

 1. Invata din greseli.
  Sustin invatarea prin actiune, si incurajez greselile “controlate”, tocmai de aceea apreciez oamenii care o data ce au facut o greseala si-o asuma, invata din ea, si nu o mai repeta. Lasa loc pentru altele noi 🙂
 2. Au obiective stabilite si lucreaza pentru indeplinirea lor.
  E frumos sa ai vise, dar sa ai obiective este si mai bine. E o dovada de gandire inteligenta, strategica si matura.
 3. Sunt pro-activi.
  Acesti oameni au initiative, pareri, opinii, vin cu propuneri pe care le sustin argumentat.
 4. Aceepta feedback.
  Angajatii inteligenti stiu ca pot evolua doar atunci cand isi pastreaza mintea deschisa spre a invata din experienta si recomandarile altor persoane, colegi. Tot ei stiu sa aleaga si sa discearna ce anume vor aplica ulterior.
 5. Invata.
  Oamenii care invata permanent dau dovada de setea lor de cunoastere si arata sunt dedicati procesului de a-si dezvolta potentialul, admit ca nu sunt atotcunoscatori, cat mai degraba ca sunt deschisi catre crestere.

Daca esti interesat sa iti dezvolti potentialul, sau daca urmaresti sa descoperi in jurul tau oameni care au potential, urmeaza aceste idei si spune-mi despre progresul tau.

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.