A doua şansă

În lumina câtorva evenimente recente cu desfăşurare şi final uşor şubred am simţit nevoia să concluzionez, spre a preveni altă oară un parcurs similar.

Fără a intra prea mult în detalii, aş vrea să împărtăşesc lait-motivul care mi se perindă printre gânduri: “There are no real second chances.” . Nu ştiu de ce în engleză…aşa-mi sună în minte, cu redundanţă.

Oamenii nu acordă niciodată, într-adevăr, a doua şansă. Ajunge să calci pe bec o dată, pentru că o eventuală interacţiune ulterioară va porni cu deficit, fie că e vorba de viaţa personală – unde poţi încerca să îndrepţi cu bomboane şi vorbe dulci – , fie că e vorba de viaţa profesioanlă – unde poate mai poţi reveni în biroul şefului sau la masa negocierilor – . Chiar şi aşa, poziţia de egalitate e pierdută şi tot ce succede va fi ori o acceptare a submisivităţii, fie o continuare a luptei pentru putere.

În fond, nimeni nu ne e dator cu a doua şansă!
Au fost multe interviuri care nu s-au concretizat cu şansa jobului, multe priviri cu subînţeles care nu s-au concretizat cu şansa unei întâlniri, multe pitch-uri care nu s-au concretizat cu şansa unui parteneriat… Soarta! Mergi mai departe şi fii mai bun!

Fii pregătit când ieşi din casă ca aspectul tău să fie demn de o apariţie televizată, pregăteşte-te pentru ce ai de făcut la muncă precum în ziua de dinaintea unei promovări, pune cina pentru cel iubit de parcă ar fi aniversarea primului an împreună, fii cel mai bun TU cu fiecare şansă pe care o ai!
De ce? Ca să nu-ţi foloseşti apelul la a doua şansă, pentru că ar putea fi deja prea târziu.

În plus, a doua şansă nu e niciodată cu drag şi voie bună; ci are miros de ultimatum şi gust amar de compromis.

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.