Alegeri zilnice

Scriam mai demult despre faptul că un efort izolat ici-colo nu te va duce nicăieri, în schimb o modificare în bine, în rutina zilnică, nesemnificativă, poate avea un impact uriaş asupra evoluţiei personale.

Am identificat 6 aspecte asupra cărora avem control deplin, pe care le putem ajusta după placul nostru pentru ca viaţa să înceapă să ia turnura pe care o dorim:

1.Aspectul fizic. Am povestit aici despre ţinuta office, dar în general aspectul trebuie să fie adaptat la ocazie, îngrijit, curat. Depinde numai şi numai de tine cum arăţi atunci când ieşi din casă. Trupul nostru este ‘interfaţa’ către lume. Fii ‘user friendly’ 🙂

2.Comportamentul şi limbajul. Tu decizi cum te porţi, cum mănânci, cum/cât bei, ce fel vorbeşti etc.

3.Oamenii. Tu alegi de cine te înconjori, ce prieteni ai, de la cine primeşti sfaturi, cu cine îţi petreci timpul liber, cine are un rol important în viaţa ta. Se zice că suntem media celor 5 oameni alături de care ne petrecem cel mai mult timp. Anturajul tău ce fel e? Te reprezintă?

4.Informaţiile. Tu îţi setezi firewall-ul pentru contacul cu exteriorul. Tu alegi la ce ştiri, muzică, divertisment, conversaţii te expui.  Eşti mulţumit de ceea ce pătrunde în mintea ta? Nu? Ia atitudine. Eu am renunţat la a mai avea abonament la cablu TV deoarece ştiam că avându-l la îndemână mă voi uita. Am 10 luni de când am mai privit ceva la TV decât prin vizită şi mă îngrozesc de ceea ce văd. În schimb am câştigat mult timp pe care îl petrec citind cărţi sau materiale care mă interesează, socializând.

5.Locurile. Este evident că un adolescent care îşi petrece ziua în faţa blocului mâncând seminţe cu vecinii şi unul care interacţionează cu amici în diverse cercuri de pasiuni comune, care merge la teatru sau spectacol, care citeşte sau meştereşte la vreo idee proprie, vor evolua foarte diferit! Acelaşi lucru este valabil pentru adulţi.

6.Timpul. Dacă multe în viaţă se pot repara, fixa, recupera sau întoarce, pentru timp nu este valabil acelaşi lucru. Timpul este ireversibil. Ai grijă cum îl petreci. Ai în fiecare zi şansa de a-ţi direcţiona viaţa în direcţia pe care o vrei. Tu eşti căpitanul? Tragi la mal sau mergi mai departe?

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.