Aranjarea tacâmurilor

Cum in ziua de azi mesele se iau mai mult pe fuga, din mers, la fast-food, drive-in sau impinge tava, rareori ne rezervam timpul de a pregati si aranja masa acasa. Mi s-a intamplat in cateva randuri, chiar la restaurant, sa observ tacamurile aranjate necorespunzator. Sigur, poate nu pare mare lucru, insa pozitionarea corecta ne scuteste de drumuri repetate la bucatarie, in plus cunoasterea ordinii folosirii tacamurilor se poate dovedi utila in interactiunile sociale care implica mancarea. Asadar:

A servetel
B farfurie intinsa
C farfurie de supa
D farfurie si cutit pentru gustari tartinabile
E pahar pentru apa
F pahar pentru vin alb
G pahar pentru vin rosu
H furculita pentru peste
I furculita pentru friptura/fel principal
J furculita pentru salata
K cutit pentru friptura
L cutit pentru peste
M lingura pentru supa
N lingurita si furculita pentru desert
Ideal ar fi ca tacamurile sa fie din acelasi set, sa aiba imprimat acelasi model, iar distantele dintre tacamuri sa fie aproximativ egale.Desigur nu trebuiesc insirate toate pe masa daca servim, de exemplu, doar doua feluri de manacare. Important este si sa tinem cont de distanta dintre locurile de la masa – aceasta ar trebui sa permita mesenilor sa isi intinda coatele in lateral (altfel se creeaza senzatia invadarii spatiului personal). Tacamurile se folosesc dinspre exterior spre interior, in ordinea servirii felurilor de mancare. Aaaa! Si nu puneti pe masa obiecte de decoratiuni inalte care sa ii impiedice pe oameni sa ii vada bine pe cei de vis-a-vis de ei.
Pofta buna!
Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email
Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *