Asta NU

E la modă de câţiva ani noţiunea de “bucket-list” sau ce să faci înainte de a muri. Oamenii îşi propun vise care de care mai îndrăzneţe; ba chiar şi eu îmi amintesc să fi făcut la un moment dat aşa ceva. Frumos, de altfel, să ai un “to do” personal.

La fel de în vogă este să iei cu deschidere şi bucurie tot ce îţi oferă viaţa, să fii mereu zen şi mereu recunoscător, să îţi fie mereu bine şi să fii întotdeauna un izvor de pozitivitate.
Am citit eu undeva că ar fi dăunător să îţi inhibi latura “neprietenoasă”.

Aşadar, întru susţinerea onestităţii faţă de sine, am încropit o listă cu ce NU voi face:

  1. Nu o să practic sporturi de iarnă. Detest frigul, alunecuşul, degerăturile şi tare-mi e că n-aş ieşi nefracturată.
  2. Nu o să fac bungee-jumping. No reason needed.
  3. Nu o să învăţ să cânt la un instrument muzical. Da, am fantezat la scene languroase cu pianul, chitara sau chiar microfonul; dar spre binele auzului tuturor, promit să stau departe de ele.

Ce voi face în schimb? Toate celelalte lucruri pe care vreau şi pot să le fac!

Nu-ţi fie teamă să îţi recunoşti graniţele. O uşă închisă într-o direcţie, înseamnă oportunităţi mai multe în alte direcţii. Îmbrăţişează şi ce eşti şi ce nu eşti şi lucrează cu tine astfel încât să devii nu perfect, căci perfecţiunea e o minciună inventată de leneşi , ci să devii cea mai complexă şi bună variantă a ta, ca om.

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.