Cât de generos?

Să dăruieşti poate aduce recompense foarte mari. E de nepreţuit zâmbetul de mulţumire al cuiva drag, al unui coleg, chiar şi al unui străin căruia îi cedezi întâietate în lift, spre exemplu. Cu toate astea, eu nu am rezonat vreodată cu cei care îşi propun să salveze totul şi pe toată lumea, dintr-un motiv simplu: cred că orice trebuie să merite mai întâi. Nu cred că trebuie să faci la infinit lucruri frumoase pentru oameni care nu apreciază, nu cred că trebuie să te dedici unora care nu îşi doresc dedicarea ta, nu cred că este sănătos să îţi iei angajamentul de a rezolva o situaţie care nu cere rezolvată. La un anumit moment trebuie să te retragi.

Să dăruieşti fără discriminare, este autodistructiv.

Suntem oameni şi avem nevoie de răspuns, de reacţii. Orice formă de interacţiune este ca dansul: ambii parteneri trebuie să facă paşi unul către celălalt, alternativ. Dacă numai unul înaintează, celălalt va da automat înapoi, ieşind din ring.

Ia un zâmbet şi dă-l mai departe 🙂

 

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.