5 lucruri pe care NU le fac liderii

Am interacționat de-a lungul timpului, în context profesional, cu manageri din toate nivelele unei organizații și între ei am descoperit asemănări care îi vor bloca să devină vreodată (sau cât timp nu vor conștientiza și acționa asupra situației) lideri.

În mintea mea există o delimitate clară dintre un manager și un lider și pentru a defini termenii, sunt de parere că un manager este acela ce gestionează o echipă/un proiect/un departament etc. , în timp ce liderul este cel recunoscut de ceilalți ca fiind persoana a cărei opinie este deosebit de valoroasă. Managerul este numit, liderul ales.

Liderii NU:

  1. încep ziua fără planificare. Ei știu în orice moment care sunt prioritățile lor, au un control al timpului foarte bun și nu îi vei vedea niciodată învârtindu-se împrejur dezorganizați, gândindu-se ‘oare ce mai era de făcut?’
  2. se pretează la bârfe, discuții răutăcioase despre colegi sau superiori sau glume nesărate. Asta nu exclude un feedback negativ, un raport nefavorabil sau o discuție mai aprinsă pe o temă stringentă, ci pur și simplu înseamnă că liderul nu se lasă atras și nici nu dă curs lucrurilor negative fără a le și îndrepta în vreun fel.
  3. se tem de competiție. Adevărații conducători își susțin superiorii fără a le vâna scaunul, își susțin colegii și nu le bagă bețe-n roate. Desigur, orice lider tinde spre succes; dar obținut corect, nu prin ‘periat’ și sabotaj.
  4. compensează lipsa pregătirii cu o prezență sclipitoare (haine, accesorii opulente). În orice caz, un lider e mereu îmbrăcat și accesorizat adecvat.
  5. jignesc, țipă. Liderul își păstrează cumpătul în orice moment și este conștient de poziția sa de autoritate, de care nu se folosește spre a intimida sau forța mâna cuiva.

Lista rămâne deschisă pentru completări.

 

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email
Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *