Clientul nostru, stăpânul nimănui

Am dezvoltat în timp o reală alergie la expresia „Clientul nostru – stăpânul nostru.” . În ce lume deplasată trăim, încât cineva mai poate fi stăpân pe altcineva? Oare clientul finanţează businessurile în schimbul a…nimic? Nu primeşte oare deja un serviciu sau un produs în schimbul banilor săi?

Mai mare indignare îmi provoacă afacerile care funcţionează ghidându-se după acest motto. Dacă îi permiţi clientului să te slugărească, o va face. Iar apoi te va părăsi pentru ceva similar, dar cu coloană vertebrală.

Clientul, desigur, trebuie să primească la modul ideal, cel mai bun produs şi cea mai bună servisare. Dar nimeni nu ar trebui să fie stăpân pe nimeni, iar măsura profesionalismului dintr-o afacere se vede în timp prin mărimea cifrelor, a portofoliului şi a suporterilor care aderă la valori comune. Nimeni nu va adera vreodată la valorile cuiva care se face preş pentru a mulţumi pe alţii.

Mergând mai departe chiar, eu tind să adopt un comportament atât profesional, cât şi în viaţa personală astfel încât să atrag ce îmi doresc, nu să mă ajustez mereu la cei cu care interacţionez.

Cum zic mereu,

Echilibru!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email
Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

2 comentarii


  1. // Răspunde

    Eu cred ca e o strategie de marketing… sloganul acesta… dar cam atat… cand e vorba de fapte.. se uita de el 😀


    1. // Răspunde

      De regulă, când se uită de misiunea de a deservi clientul, afacerea începe să o ia la vale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *