Cum să fii împlinit profesional

Am cunoscut si am trecut prin destul de multe situatii legate de munca, performata si motivatie. In cadrul companiilor care solicita sesiuni de training presiunea este pe performanţă şi eficenţă, evident; dar cat din potentialul maxim poate fi folosit fara motivatie?

Adesea apare un triunghi intre satisfactia muncii, a mediului si a banilor, toate egal de importante pentru ca o persoana să aibă un nivel maxim al motivaţiei şi sa se poata declara implinita de activitatea pe care o practica.

  1. Satisfactia muncii apare in contextul in care task-urile din fisa postului sunt adecvate capacitatilor si dorintelor, atunci cand nu presupun o executie a unei rutine zilnice, a unei munci sisifice, cu rezultate greu de masurat. Satisfactia muncii este corelata cu nivelul de efort depus pentru indeplinirea sarcinilor si mai ales cu insemnatatea (pentru sine si pentru altii) a muncii prestate.
  2. Satisfactia mediului este rezultat al conditiilor exterioare (frig/cald, obositor/plictisitor, zgomotos etc.) , nivel de stres, relaţii colegiale, suport în desfăşurarea activităţii, oportunităţi de promovare, pachete de beneficii ş.a.
  3. Satisfacţia remuneraţiei materiale – primirea unei plăţi corespunzătoare în schimbul muncii depuse este unul dintre principalele motive de (in)satisfacţie în ceea ce priveşte jobul.

Dacă ar fi să alegi doar două dintre ele, pentru care ai opta? La care dintre aceste aspecte ai mai avea de umblat, în situaţia curentă? Ce poţi face în sensul ăsta?

 Să ai o zi plină de inspiraţie şi motivaţie!

 

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.