Cum sa nu-ti mai gasesti scuze

Daca as avea un banut pentru toate datile cand am auzit ca “eu m-as apuca de (insert whatever here) dar n-am bani sa incep”…ei bine, dragii mosului, as avea al dracului de multi banuti. Ba chiar as avea atatia banuti cat sa…well, va zic despre asta alta data!

Stiu, (inca) nu sunteti de acord. Dar, surpriza!: banii te ajuta sa cresti, nu (neaparat) sa demarezi o afacere (de fapt, cred ca denumirea de afacere e depasita). Daca nu ai know-how-ul necesar cum ai putea gestiona ce se intampla cu banii tai? Probabil esti de acord ca riscurile asumate ar fi aceleasi cu a pasi pe un teren minat.

Sigur, poate va fi nevoie sa lupti mai mult,dar pe drumul catre implinirea dorintei tale vei acumula experienta (pe care banii nu o pot cumpara), iti vei gasi parteneri si oameni care sa rezoneze cu ideea ta, vei contura o poveste care va deveni insasi esenta si aroma produsului tau.

Si nu, nu sunt doar vorbe in vant. Daca te uiti in jurul tau vei realiza ca te poti inspira din foarte multe povesti (reale) de succes! Ocazie prin care vreau sa-l felicit pe Florin Muresan, pe care l-am cunoscut la ESCP MBA si al carui proiect online a atras un angel investor la How to Web. Felicitari Florin!

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

3 Comments


 1. // Reply

  Mersi frumos de felicitari, Cristina. Am inceput in Cluj un club mic de antreprenori aflati la inceput de drum, pentru a-i ajuta sa porneasca la drum, chiar si fara bani.

  Ne ajutam reciproc si vedem ce resurse avem in jur, ce network and how we can leverage all of these to our advantage. Barierele s-au deschis. Si sunt suficiente oportunitati pentru a gasi relatii si pentru a invata de la experti, mentori, etc. 🙂

  1. Cristina Mocanu
   // Reply

   Cred că mi-ar plăcea să citesc de la tine un jurnal de antreprenoriat, aşa, la cald 🙂 Keep up your positive attitude, Florin and chipintaci 🙂


 2. // Reply

  Cu cel mai mare drag, Cristina. Daca vrei, ne putem vedea in Bucuresti prin 7 sau 8 Noiembrie si sa povestim mai multe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.