Cum să-ţi iei angajamentul de a face o schimbare

Am convingerea că cel puţin parţial te vei regăsi în situaţia ipotetică, pe care urmează să ţi-o descriu mai jos:

Te gândeşti poate să-ţi schimbi jobul, simţi că stagnezi, procedurile de implementare ale unor decizii nu-s tocmai pe placul tău, şeful îţi face zile grele şi pe măsură ce trece timpul îţi încolţeşte în minte din ce în ce mai mult ideea de a lucra într-o companie în care munca ta să fie privită cu ochi mai buni, o companie în care să fii apreciat mai mult la adevărata ta valoare şi contribuţie.

Întâmplarea face că acum treci printr-o perioadă aglomerată, proiectele noi curg unul după celălalt, făcându-te chiar să dedici ceva ore suplimentare; salariul nu e de lepădat şi dacă te gândeşti mai bine, în economia actuală, nici piaţa locurilor de muncă nu mai e chiar aşa ofertantă. În plus, mai ai de achitat la creditul ăla pentru mobila nouă şi nu ţi-ar prinde bine valuri provocate de schimbarea locului de muncă.
În minte-ţi răsar şi îndoielile – dacă oamenii “de succes” care-şi propăvăduiesc fericirea şi se bat pe umăr pentru alegerile profesionale care le-au schimbat viaţa sunt de fapt nişte prea-fericiţi ai soartei?

Îţi propui să mai rezişti o vreme, timp în care cel puţin să faci în paralel un curs de calificare pe o arie conexă.

Uite aşa trec două luni, trec trei, trece jumătatea anului şi eşti tot acolo. Proiectele n-au încetat să curgă, cu şeful e la fel, iar procedurile la fel de greoaie şi îmbârligate. Din păcate nici n-ai apucat să faci vreun curs din cauza lipsei de timp, motiv pentru care mai amâni planurile încă vreo jumate de an, poate-poate se schimbă ceva.

***

1. Defineşte-ţi motivele pentru care îţi doreşti o schimbare.
2. Admite cu onestitate faţă de tine punctul în care eşti.
3. Fii pregătit să schimbi lucruri sau comportamente care stau în calea împlinirii obiectivului tău.
4. Fă paşi mici, dar fermi.

mai multe despre subiect aici, aici, aici.

(urmează 16 minute de speech savuros – îţi recomand cu drag!
*pentru subtitrare, selectează limba din colţul dreapta jos al ecranului)

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.