Despre joburi si somaj in Romania

Rata șomajului în România este la cel mai redus nivel din august 2011: 6.5% , cu procente bune sub media europeană de 10.4%.

Câteva observații personale cu privire la fenomenul acesta:
1. Recrutarea costă mai mult. Prețul pentru anunțurile postate pe site-urile de specialitate, raportat la aceleași condiții (vizibilitate a anunțului, timp activ online, număr de locații în care îl poți afișa etc.), este mai mare.
2. Recrutarea durează mai mult. Candidații au mai multe opțiuni și tergiversează prin etapele recrutării, timp în care “cochetează” cu mai mulți angajatori.
3. Recruiterii, Senior Recruiterii și Head Hunterii sunt la foarte mare căutare pe piața locurilor de muncă vacante. Un recruiter bun e aur “la casa omului”.
4. Un procent covârșitor de anunțuri de recrutare este postat de către agenții de recrutare. Firmele ajunse la capătul puterilor de a atrage candidați buni, externalizează.
5. Aceste vremuri în care există atât de multe locuri de muncă vacante trebuie să le dea de gândit celor care sunt în căutare de job de ceva timp, și care nu găsesc ceva potrivit. Cel mai probabil ceva nu este aliniat corespunzător (CV, prezentarea atuurilor proprii în cadrul interviului, cunoașterea insuficientă a pieței pe care activează angajatorul/sau a angajatorului astfel încât discuția să fie relevantă, așteptări vs. piață/poziție și nivel)

 

Dacă ai nevoie de suport în a-ți “șlefui” profilul, sau a te pregăti pentru angajarea la compania pe care o vizezi, contactează-mă cu încredere!

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.