Despre parteneriate

Voi reda în rândurile ce urmează o povestioară, aşa cum mi-o amintesc eu, spusă de către un antreprenor foarte înţelept, în compania căruia am avut ocazia să mă aflu zilele precedente.

“Într-una dintre dimineţi intră soţul în duş aproape de momentul în care soţia se pregătea să iasă, când, de la parterul casei, se aude soneria. Soţia înfăşoară repede un prosop pe ea şi se grăbeşte să deschidă. În faţa uşii se afla Ion, vecinul de vis-a-vis. Până să apuce să zică vreun cuvânt, Ion ia iniţiativa şi spune:

‘ Dacă scapi prosopul de pe tine, îţi dau 500 de lei.’

După un moment de gândire femeia scapă prosopul şi rămâne goală în faţa lui Ion. Acesta, încântat de imaginea ce i se întrezărise în faţa ochilor îi dă femeii cei 500 de lei promişi, apoi pleacă.

Soţia înfăşoară la loc prosopul în jurul trupului şi urcă înapoi spre baie. Văzând-o, soţul întreabă:

‘ Cine era la uşă?’

‘ Ion, vecinul de vis-a-vis.’ răspunde aceasta.

‘ Grozav!’ exclamă soţul. ‘A menţionat ceva de acei 500 de lei pe care mi-i datora?’ ”

Morala poveştii: dacă împărtăşeşti în timp util informaţii preţioase cu partenerii tăi, poţi preveni expunerile riscante.

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

1 Comment


  1. // Reply

    Asta da povestioară și în plus de asta trebuie să împărtășim totul cu cel care ne este aproape…astfel evităm anumite ”surprize”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.