Evitarea, de la micul-dejun până după cină

Ştiu că te regăseşti în ceea ce urmează să scriu. Ştiu că ai făcut şi cel mai probabil încă mai faci asta. Am să-ţi fac o mărturisire: şi eu fac la fel!

Am în agenda telefonului descrieri în loc de nume, pe alocuri, pentru a şti cui să evit să răspund. Arareori, dispar intenţionat de pe reţelele de socializare pentru a evita să comunic sau să interacţionez cu unii sau alţii.

Mi s-a întâmplat ca înainte de a merge în anumite locuri, de a alege un traseu rutier sau altul, să îmi vină în minte vreo potenţială întâlnire nedorită şi să caut o alternativă mai comodă. Mi s-a întâmplat să “uit” să răspund la un mesaj, telefon sau email, uneori real, alteori ca o formă a manifestării evitării. Dacă vei fi sincer cu tine şi ţie ţi se întâmplă.

Cum stau lucrurile cu oamenii pe care îi evităm, proiectele în stand-by, mesajele fără reply? Dispar? Nu! Dimpotrivă  Continuă să existe. Ba mai mult, direct proporţional cu importanţa lor în ochii tăi, devin nişte poveri apăsătoare, una câte una.

La fel se întâmplă cu planurile pe care le-ai evitat până acum, discuţiile ‘grele’ pentru care ‘nu ai avut timp’, visurile îngrămădite într-un ungher de minte: nu dispar, în schimb se multiplică şi se amplifică.

Care este soluţia pentru a te elibera de ele? Conştientizează-le, acceptă-le şi schimbă-le statusul. Fii sincer cu tine şi împarte etichetele corespunzătoare: rezolv acum, răspund imediat, nu voi face asta niciodata, încheiat.

Nu alege să-ţi fie comod, alege să-ţi fie bine!

Echilibru!

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.