5 recomandări la organizarea de evenimente (P)

Când eram mai mică mi-ar fi plăcut să fiu organizator de evenimente, ca să am ocazia să particip, din culise, la tot felul de chestii faine și interesante. Prietene de-ale mele care s-au căsătorit în ultimii ani au cochetat cu gândul de a-și deschide firmă de organizare nunti, botezuri, cumetrii. Pe mine conjunctura m-a pus în situația în care am avut de organizat (singură sau alături de alți colegi) traininguri, petreceri ale companiei, mese întinse și altele necesare într-un colectiv. Am tras așadar următoarele 5 concluzii:

  1. Anticipează problemele, nu presupune că totul va decurge conform planului. Sălile pot întâmpina probleme cu aerisirea, prizele, sistemul audio, iluminarea și încă 1000 altele. Ia-ți măsuri de precauție.
  2. Alege data având în vedere maximizarea impactului pe care îl dorești, disponibilitatea “vedetelor” evenimentului, a participanților, a beneficiarilor.
  3. Multe evenimente au nevoie de un orator/moderator – nu-ți fie teamă să fii selectiv și să nu permiți oricărui îndrăgostit de microfon să acapareze spațiul.
  4. Ai atenție la detalii și încearcă să privești evenimentul din postura celui invitat.
  5. Orice eveniment are nevoie de o atracție principală, de ceva memorabil, de ceva care să le rămână în minte participanților mult timp după încheiere – fie e vorba de mirii de la nuntă, de speakerul de la un simpozion, sau artiștii de la petrecerile private/tematice.

În loc de concluzie: dacă vrei să eviți peripețiile, să te bucuri liniștit de eveniment, să lași pe mâna unor specialiști toată munca de organizare, alocă un buget pentru o firma de organizare evenimente!

Cei de la Iuno, despre care am primit recomandări recent, au și o trupă de dansatori pentru evenimente, care își concep show-ul astfel încât să interacționeze cu participanții.

Bonus, uite cum e la eMag:

 

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.