Motivaţia

În ultima vreme au avut loc foarte multe schimbări pe plan profesional. Remarc dintr-o altă perspectivă, cea managerială, atitudini, comportamente și reacții care până acum îmi erau familiare mai degrabă conceptual.

Un subiect care mă interesează în mod deosebit în prezent este motivaţia  – atât din perspectiva activităţii zilnice; cât şi datorită faptului că pregătesc un modul de training pe tema construirii unui climat pozitiv organizaţional, unde evident motivaţia joacă un rol important.
1. Cum găseşti sursa de motivaţie intrinsecă a fiecăruia?
2. Cum lucrezi cu ea astfel încât să o dirijezi spre îndeplinirea obiectivelor? (vorba lui Herzberg 1959: “Let employees do whatever I want them to do.”)
3. Cum stimulezi motivaţia să se traducă în performanţă şi commitment faţă de locul de muncă?

Humans apparently possess an intrinsic urge to attain quality, they say, an urge to make good products rather than bad”

Zice-se, deci, că oamenii sunt motivaţi by default să performeze; programaţi din ‘fabrică’ să livreze calitate, ulterior momentului în care nevoile lor de bază au fost împlinite.
Motivaţia determină un comportament. Direcţia în care comportamentul respectiv e dirijat depinde de un cumul de factori, de la context, la impuls, la acţiuni, obiceiuri şi follow up.

motiv.

Mă preocupă acest subiect cu atât mai mult cu cât oamenii cu care lucrez sunt în ansamblul lor extraordinari. La unii văd implicare, la alţii expertiză, la alţii văd potenţial de mai mult; fericite şi situaţiile când le întâlnesc pe toate trei.

Pentru insight-uri şi aprofundare, lecturez:

 

“But topic still remains why it is important for business to have their employees
motivated?

The answer is motivated employees can help organization to survive and
succeed in competitive market. Motivated employees are more productive and creative.”

Aşadar, for tips & tricks scrieţi pe adresa redacţiei.

Yours truly,

Cristina

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.