Provocări

Unii învăţau pentru note. Alţii învăţau pentru ei.
Unii învăţau pentru laude. Alţii învăţau pentru ei.
Unii învăţau “de teamă să nu…”. Alţii învăţau “pentru ca să…”

Modul în care am privit şi abordat trecerea prin şcoală a fost fundamental diferit pentru fiecare, în funcţie de izvorul şi moştenirea proprie.

Fie că am fi ajuns şi singuri la aceleaşi cunoştinţe, fie că am fost puşi în faţa lor, curricula şcolară a acoperit nevoile de bază ale fiecăruia.
Fie că am fi descoperit pe cont propriu ce înseamnă colectiv şi colaborare, fie că am făcut-o în şcoală, acela a fost cadrul în care cel puţin 12 ani am fost provocaţi constant – educaţional şi social.

Acum eşti adult.

Dacă alegi să citeşti o carte, să mai faci un curs de specializare, să-ţi depăşeşti recordul personal de rezistenţă la efort fizic, să începi să înveţi ceva de la zero sunt doar alegerile tale!
Acum ai ieşit din sistemul care din inerţie te-a făcut să aşterni fundamentul cunoştinţelor şi abilităţilor tale. Tot ce faci de acum încolo e numai alegerea ta.

Te provoc să te provoci!
Setează-ţi un obiectiv şi apucă-te de el. Indiferent unde ajungi, crede-mă, călătoria e cea mai plăcută parte!

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

2 Comments


  1. // Reply

    Dragut, dar nu-i asa de simplu, de multe ori. Poate ca ai iesit din sistemul de inertie, dar trebuie sa te si educi sa te dezveti de obiceiurile invatate in cei “n” ani petrecuti in el.


    1. // Reply

      Reversul medaliei. Dacă te referi la comportamente tipice pentru “patul lui Procust”, şabloane comportamentale şi mentale etc etc etc, sunt de acord cu tine: ai nevoie de timp să te debarasezi de ele. Dar toate vin cu un preţ, iar dată fiind lipsa vreunei societăţi utopice, eu aş zice că merită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.