Punct. Si mereu de la capat.

Stiu pe cineva care avea acum niste ani, multi bani. Atat de multi incat trebuiau numarate pe degete cifrele soldului. S-a apucat omul sa investeasca intr-o nisa din bransa lui si vreo trei ani a investit si investit si investit. A inceput apoi sa puna gaj pe bunuri pentru a putea imprumuta, a inceput apoi sa vina cu bani de acasa, doar-doar s-o misca treaba. Se intampla asta fix in anii prevestitori ai crizei. Ca sa scurtez povestea, in zilele noastre omul este aproape la fel de sarac precum era inainte de a se apuca de afaceri. Are in plus, desigur, o carca de experienta care sa-l ajute sa-si revina. Dar si mult par alb dobandit subit.

Unde vreau sa ajung cu asta?
Exista momente in viata in care lucrurile pur si simplu nu mai merg. Te poti da peste cap, poti sta in coate, poti promite si livra luna de pe cer, ca nu mai merge.

E greu sa pui punct unui business mult dupa limita rentabilitatii lui, mai ales in contextul in care l-ai crescut din fasa. E greu sa zici “adio” cuiva care iti este toxic, gandindu-te la cat de mult timp/emotii/bani/etc.etc. ai investit. Pentru ca suntem oameni si nu roboti, atasamentul emotional joaca un rol cheie in deciziile pe care le luam.
Dincolo de toate astea esti dator sa incerci.

Problema este in a judeca pana unde incerci si de unde incolo vine punctul.

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

2 Comments


  1. // Reply

    Cunosc si eu pe cineva in aceeasi situatie… Asa este. Uneori nu stii sau nu vrei sa stii cand sa te opresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.