Regula jachetelor cu 3 nasturi

Legenda spune că până la începutul anilor 1900 bărbaţii îşi încheiau fiecare nasture al jachetelor.
Tot în acea vreme Regele Eduard al VII-lea, al Marii Britanii, căpătase proporţii aşa mari încât era nevoit să deschidă nasturele de jos, apoi următorul şi tot aşa, lansând astfel moda jachetelor purtate cu nasturii descheiaţi. Ce-i drept, faptul că Anglia era la acel moment o mare putere imperială l-a ajutat să împământenescă acest trend, restul cetăţenilor adoptându-l pentru a nu-l face pe Rege să se simtă prost din cauza dimensiunilor sale.

În prezent regula se menţine, bărbaţii lăsând liber nasturele de jos al sacoului; sau obligatoriu deschizându-l când se aşează.

Poza pe care o ataşez mai jos este foarte elocventă: nasturele de sus închis merge purtat aşa uneori, nasturele din mijloc este alegerea cea mai sigură, dar spunem un “NU” răspicat închiderii nasturelui de la bază.

Sometimes-Always-Never-3

 

Sacourile care au mai mult de 3 nasturi, sau poate chiar două rânduri de nasturi, nu sunt adecvate pentru o ţinută de zi, casual.

O zi cu stil şi eleganţă!

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.