Spectator sau actor

Am urmărit o vreme “Design rules”, show-ul de design interior al BBC şi mintea mea îşi imagina moduri de (re)amenajare a (tuturor!) spaţiilor. Dar m-am oprit aici, nici n-am aprofundat subiectul, nici n-am făcut vreodată un releveu, nici n-am cutreierat magazinele şi site-urile de profil în căutarea celor mai bune soluţii practice, ceea ce înseamnă că nici nu m-aş putea prezenta cuiva vreodată ca fiind o specialistă în ale decoraţiunilor interioare.

***

Am avut dintotdeauna o curiozitate pentru cunoaşterea ezotericului, motiv pentru care am devorat “Istoria religiilor”, “Evangheliile gnostice”, am aprofundat beneficiile meditaţiei, am păreri fundamentate solid în sfera spiritualităţii. Cu toate astea, nu sunt un reper în ce priveşte această temă, nefiind practicantă.

***

Am urmărit toate sezoanele “Master chef”, am în reader fix 38 (la acest moment) de bloguri/site-uri culinare, îmi place să gătesc şi o fac pe atât de des pe cât îmi permite timpul. Cu toate astea, plăcerea de a urmări cum se pregătesc reţete gourmet este cu mult mai mare decât pornirea de a le şi pune în practică, ceea ce nu mă va face vreodată o bucătăreasă de excepţie.

***

Aş putea să merg la zeci de spech-uri de-ale lui Tony Robbins, Louise Hay sau Wayne Dyer , cu toţii celebri oratori motivaţionali în zona de SELF – help, dar asta nu îmi va schimba viaţa dacă eu nu voi acţiona pentru mine însămi.

Aş putea să particip la cele mai bune cursuri de vânzări din lume, însă dacă nu îmi voi exersa abilităţile de vânzător, degeaba.

Sigur, privitul, cititul, studiul, aprofundarea ajută! Însă ele nu te vor duce prea departe în absenţa acţiunii.
E foarte probabil să dai greş uneori, se poate întâmpla să fii criticat, să nu fie întotdeauna apreciate munca sau efortul tău, să nu iasă totul ca o reprezentaţie perfectă într-un singur act. Poate va trebui să tragi 20 de duble la aceeaşi scenă, însă dacă ştii că scena aceea este importantă pentru filmul al cărui regizor eşti, concentrează-te, adună-ţi forţele şi repet-o până îţi iese aşa cum vrei.

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.