Pe termen scurt, pe termen lung

Atunci cand esti intr-o situatie inconfortabila, ai de facut una din doua alegeri: ori gasesti o solutie sa rezolvi, ori gasesti o varianta sa eviti.

In cazul celor mai multi conexiunile mentale s-au automatizat, prin repetitie, sa gaseasca optiuni de a evita ceea ce nu le este pe plac. In cazul altora, disconfortul sau o situatie neplacuta ii mobilizeaza sa gaseasca variante care sa ajute rezolvarii situatiei.

La fel ca orice alt lucru, un disconfort este intotdeauna trecator, de termen scurt. Aleg sa merg la curs azi, sau sa sar peste. Aleg sa ma las coplesit de urgentele zilei, sau sa ma detasez pentru a putea privi in ansamblu. Aleg sa imi scufund colegii atunci cand proiectul a esuat, sau caut sa construiesc valoare si relatii.

Orice decizie pe care o iau pe termen scurt, se va reflecta in acel viitor in care imi proiectez lucrurile asa cum imi doresc. Daca acum aleg fie sa evit, fie sa rezolv o situație, in viitor aceste decizii de moment, adunate, se vor reflecta ca atare.

Așadar, ce alegi?

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.