The Hunger Games

(sau despre cum scoatem senzaţionalul din dramă)

“The Hunger Games” este titlul original al unei cărţi scrise de Suzanne Collins, după care a fost adaptat filmul cu acelaşi nume şi lansat în cinematografe pe 23 martie 2012.

Subiectul filmului (deoarece cartea n-am citit-o) se învârte în jurul existenţei post-apocaliptice a două societăţi ce trăiesc la poluri opuse ale civilizaţiei: unii care se înfruptă din tot luxul şi bogăţiile pământului şi alţii care trăiesc la limită, înscriindu-şi numele pe o listă ce serveşte la alegerea “tributului” de fiecare dată când au nevoie de vreun beneficiu de la stat. O dată pe an, din toate numele adunate se face o tragere la sorţi din care se aleg o fată şi un băiat (tributuri) din fiecare district (provincie), 12 la număr, adică 24 de participanţi care în cadrul unui joc televizat luptă pentru supravieţuire.

Ecranizarea mi s-a părut excelent realizată, costumele şi machiajele m-au impresionat într-adevăr, însă cel mai mult m-au şocat ideea şi una dintre replici “Singurul sentiment mai puternic decât frica este speranţa.” Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât îmi dau seama că aşa e: dacă nu ar fi speranţa celebrităţii, am fi scutiţi de penibilul de la televizor. Oamenii îşi depăşesc temerile, având în perspectivă visele şi proiecţiile unui viitor fericit. Sigur, ăsta este cel mai bun mod pentru evoluţie, pentru progres; dar la fel de fină este limita celor care nu au un simţ al ridicolului sau al celor prea avizi de material care fac “senzaţional” şi “exclusiv” din deşeuri, drame sau futil.

Cristina Mocanu

Cristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților încă din 2012.

A susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale.

Ai nevoie de ajutor? Accesează formularul de contact!

Fii sociabil, dă mai departe:
Facebook Twitter Linkedin Tumblr Pinterest Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.